Sparta přestřílela v atraktivním utkání juniorku

V sedmnáctém kole se ve Zlíně děly věci. V mimořádně atraktivním duelu s pražskou Spartou junioři čtyřikrát vedli, přesto zápas nedovedli k vítězství. To jim minutu před koncem sebral Sparťan Luboš Vacek, který se v nájezdech zasloužil také o druhý bod Pražanů.
17.kolo, pá 15.11.2013, PSG aréna
Zlín
Sparta
4:5sn
(2:1, 0:1, 2:2, - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Matula (Řezáč, Dalajka), 18. Kratochvíl Mat. (Zaremba, Buchta), 45. Haničinec (Stránský), 55. Dalajka (Mika) – 12. Hemr (Brém), 26. Augustin (Černoch, Skřivánek), 49. Vacek (Chlapík), 60. Vacek, rozh. náj. Vacek. Rozhodčí: Obadal – Wesley, Blaha. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 83. Střely na branku: 45:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 4:5.

Svoboda – Řezáč, Stuchlík, Macharáček, Zbořil, Andrýsek, Buchta, Talán, Kužílek – Hlaváč, Kratochvíl, Dalajka, Gremlica, Kovařík, Zaremba, Karola, Stránský, Galuška, Matula, Mika, Haničinec.

Neužil – Mikliš, Kliment, Skřivánek, Vokurka, Bílek, Slavíček, Březina, Vacek – Schwamberger, Augistin, Arnošt, Hemr, Chlapík, Pulkrab, Budiak, Černoch, Brém, Brejcha, Krudenc.

Zápas v PSG Aréně měl od začátku vysoké tempo. Lepší byli Sparťané, ale první branku střetnutí mezi Valachy a Pražany vstřelil po necelých osmi minutách hry Dominik Matula. V situaci dva na jednoho dostal svižnou přihrávku od Řezáče pod na kruh a střelou k pravé tyči branky otevřel gólový účet utkání. Velmi aktivní první pětka Sparty zatápěla domácí obraně čím dál víc. Velkou šanci měl po přihrávce křižmo 24.

V čase 11:38 se k odraženému puku dostal Jan Hemr a střelou pod víko překonal bezmocného Svobodu. Domácí měli převahu prakticky pouze v přesilových hrách. V jiných herních situacích na tom byli lépe Sparťané. Domácí držel velmi pohotový Svoboda.

Do první přestávky se však ještě jednou měnilo skóre! V čase 17:47 Matouš Kratochvíl po kombinaci Zaremby a Buchty propálil gólmana Slavie podruhé a Zlín si tak znovu mohl užívat vedení. Hra se vyrovnala a rázem se musel čím dál častěji držet na pozoru také brankář Sparty Praha. Divoká první část tedy skončila průběžným vedením beranů.

Hru nahoru dolů mohlo asi sto přítomných diváků sledovat také v druhé třetině. Vypjatý zápas přinášel spoustu jiskření na ledě a mnoho šarvátek. V šestadvacáté minutě zařídil vyrovnání Vojtěch Augustin, když v samostatném úniku provedl brilantně kličku a zasunul puk mezi Svobodovy betony. Žlutomodří přidali a měli několik velmi slibných šancí. Nejblíže gólovému zápisu byl kapitán Matula, ale nedokázal puk zasunout za sparťanského gólmana.

Velkou šanci přidat druhou branku měl v třiatřicáté minutě Hemr, ale jeho střela se odrazila od tyče zpět pod Svobodu a ten kotouč zalehl. Zlínští si zastříleli v přesilovce, ale ani jeden projektil neměl značku gólový. Další pozdvižení v hledišti zařídil Zaremba. Pohotově tečoval střelu Buchty.

Ve třetí třetině šli poměrně záhy do vedení domácí. Stránský přiťuknul puk do jízdy Martinu Haničincovi. Ten objel brankoviště a střelil přes bezmocného brankáře Sparty. Jedenáct minut před koncem využil zaváhání obrany hostující Luboš Vacek a skvělou střelou k tyči překonal Svobodu.

Domácím však bylo souzeno v zápase znovu vést. V brankovišti si počínali velmi bojovně zlínští útočníci a nejpohotovější z nich byl Patrik Dalajka. Jeho dorážka byla gólová. Sparťané však počtvrté dotáhli náskok žlutomodrých. Zasloužil se o to minutu a dvě vteřiny před koncem Luboš Vacek - dal svou druhou branku v utkání.

Zápas pokračoval do prodloužení, v tom se ani na jedné straně neurodila větší šance. Na řadu přišly nájezdy. V nich se jako jediný trefil opět Luboš Vacek a završil tak svůj hattrick. Zlínští v zápase čtyřikrát vedli, přesto nedovedli zápas k vítězství. Hosté ze Sparty podali velmi atraktivní bojovný výkon a vezou si domů dva body.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Zlín): Byl to velmi dobrý zápas, rychlý tvrdý. Pro nás je bod málo, měli jsme víc ze hry. Nabídli jsme soupeři vyrovnání, ale je to škoda. Po našich zbytečných chybách se soupeř dostal do hry a nájezdy už jsou o štěstí.

Darek Stránský (HC Sparta Praha): Bylo to velice nadprůměrné juniorské utkání. Viděli jsme vynikající pohyb obou dvou mužstev. Dostali jsme góly po našich velmi hrubých chybách, na druhou stranu jsme na všechny dokázali odpovědět a čtvrtý gól byl šťastný - propadl. Remíza je zasloužená a nájezdy jsou loterie.

Fotogalerie